Intenzivirati odnose s Mađarskom kroz zajedničke zelene i održive projekte

Ambasador predložio imenovanje timova za saradnju sa mađarskim ekspertima u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama

3315 pregleda 0 komentar(a)
Neđeši i Mitrović, Foto: Ministarstvo
Neđeši i Mitrović, Foto: Ministarstvo

Odnose između Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i mađarske Ambasade u Crnoj Gori moguće je intenzivirati kroz zajedničke “zelene i održive” projekte koje Mađarska planira da sprovede u toku ove godine.

To je poručeno na sastanku ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija, koji su razgovarali o razvijanju modela buduće saradnje, posebno u pogledu klimatskih promjena, ali i u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

“Neđeši je iskazao spremnost za intenziviranjem odnosa između Ministarstva i Ambasade kroz moguće zajedničke “zelene i održive” projekte koje Mađarska planira da sprovede u toku ove godine”, kaže se u saopštenju.

On je, kako su kazali iz Ministarstva, Mitroviću predložio imenovanje timova za saradnju sa mađarskim ekspertima u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Mitrović je ukazao na značaj podrške Mađarske u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, a u vezi sa Poglavljem 27.

“On je na sastanku izjavio da očekuje pomoć mađarske Ambasade u dijelu uspostavljanja kontakata i razmjene iskustava sa mađarskim ekspertima i iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: