Forum mladih URE odao počast Srđanu Aleksiću

"Tu smo da bismo poslali poruku omladini da se bore za prave vrijednosti, da uče istoriju, kao i da se zapitaju zašto bulevari i ulice nose imena nekih ljudi. Mi smo ponosni što u Crnoj Gori postoji bulevar Srđana Aleksića"

3495 pregleda 5 komentar(a)
Mladi URE, Foto: URA
Mladi URE, Foto: URA

Forum mladih Građanskog pokreta URA položio je danas vijenac u znak sjećanja na Srđana Aleksića u Podgorici, na bulevaru koji, simbolično, nosi njegovo ime. Aleksić je ušao u istoriju kao junak koji je tokom rata u Bosni i Hercegovini 1993. godine izgubio život braneći svog prijatelja muslimana.

,,Ovim gestom smo željeli da odamo počast jednom od najvećih heroja ratova devedesetih, heroju od koga se može naučiti lekcija o čojstvu i junaštvu i o onim vrijednostima koje nikada ne smiju biti zaboravljene - kako biti čovjek. Tu smo da bismo poslali poruku omladini da se bore za prave vrijednosti, da uče istoriju, kao i da se zapitaju zašto bulevari i ulice nose imena nekih ljudi. Mi smo ponosni što u Crnoj Gori postoji bulevar Srđana Aleksića", kazala je tom prilikom potpredsjednica Foruma mladih URE Ljiljana Jokić.

Kako je još istakla, nada se da će mladi ljudi u Crnoj Gori nastaviti da grade društvo na postulatima suživota i multikulturalnosti za koje se Aleksić iskreno borio.

Bonus video: