Pandemija pokazala značaj solidarnosti među zemljama

Ambasadorka Turske navela je da poštovanje mjera daje rezultate u borbi protiv koronavirusa, ali i da proces vakcinacije pomaže da situacija bude pod kontrolom, naročito imajući u vidu novi soj virusa"

926 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mzd.gov.me
Foto: Mzd.gov.me

Globalna pandemija koronavirusa pokazala je neophodnost discipline, solidarnosti i saradnje, ocijenjeno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Ozan je podsjetila da je realizovano više od 70 zajedničkih projekata, a da pomoć u testovima i opremi nije izostala ni tokom pandemije.

"Sagovornice su razmijenile informacije oko upravljanja covid krizom. Dr Borovinić Bojović je kazala da smo svjedoci usporavanja Covax inicijative, ali da treba vjerovati da će se ta situacija što skorije riješiti. Nj.E. Ozan je kazala da poštovanje mjera daje rezultate u borbi protiv koronavirusa, ali i da proces vakcinacije pomaže da situacija bude pod kontrolom, naročito imajući u vidu novi soj virusa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: