Srzentić: Radimo na konsolidaciji svih elektronskih sistema

"U narednom periodu radićemo na promjeni kulture i načina rada u javnoj upravi, na razvoju novih modela kako da digitalizaciju stavimo u službu građana", kazala je Srzentić

3611 pregleda 6 komentar(a)
Srzentić i Neđeši, Foto: Ministarstvo javne uprave
Srzentić i Neđeši, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić kazala je danas da se trenutno odvijaju aktivnosti sa ciljem da se svi elektronski sistemi konsoliduju i omogući građanima i privredi da dobiju kvalitetnu i brzu uslugu od strane javne uprave, saopšteno je iz njenog kabineta.

"U narednom periodu radićemo na promjeni kulture i načina rada u javnoj upravi, na razvoju novih modela kako da digitalizaciju stavimo u službu građana, te da aktivno uključujemo građane u identifikovanje i rješavanje problema, uz modernizaciju i inovaciju u javnom sektoru i izgradnju administrativnih kapaciteta“, kazala je Srzentić.

Ona se danas sastala sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Kako se u saopštenju navodi, Neđeši je čestitao ministarki Srzentić stupanje na dužnost i predao joj pismo ministra za inovacije i tehnologiju u Vladi Mađarske, te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da svojim iskustvima pruže podršku u oblasti digitalizacije i razvoja eUprave i one stop shop-a.

On je istakao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija.

Kako je saopšteno, ona je kazala da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Na sastanku je postignuta saglasnost za saradnju dvije države i resornim ministarstvom u cilju razmjene najbolje prakse.

Bonus video: