Još jedna zgrada za zdravstvene radnike Nikšića

Simović je iznio predlog lokacije koja bi bila dodijeljena za izgradnju stanova, kao i namjeru lokalne uprave da Sindikalnu zdravstvenu zadrugu oslobodi plaćanja komunalija i pruži tehničku podršku u izradi projektne dokumentacije

12033 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

Zdravstveni radnici najvjerovatnije će dobiti još jednu zgradu, pored prethodne dvije koje su izgrađene prije nekoliko godina.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika Opštine Nikšić, Milutina Simovića, i predstavnika zdravstvenog sindikalnog povjereništva Nikšić, koje je iniciralo sastanak kako bi se sagledala mogućnost za izgradnju još jedne zgrade za potrebe zdravstvenih radnika.

"Opština Nikšić i sada, kao i u prethodnom periodu, razumije potrebu zdravstvenih radnika, za ono što je važno za svakog čovjeka, a to je obezbjeđivanje krova nad glavom i sigurnost doma i to na realan i prihvatljiv način", navodi se u saopštenju za javnost Opštine Nikšić.

Simović je iznio predlog lokacije koja bi bila dodijeljena za izgradnju stanova, kao i namjeru lokalne uprave da Sindikalnu zdravstvenu zadrugu oslobodi plaćanja komunalija i pruži tehničku podršku u izradi projektne dokumentacije.

"Naglasio je da sada postoji i razlog i obaveza više da se izađe u susret očekivanjima zdravstvenih radnika, a to proističe iz činjenice da već godinu dana biju danonoćnu bitku sa virusom Covid 19, i to čine na profesionalan, etičan i ljudski način", saopšteno je za javnost.

Predsjednica Sindikalnog povjereništva Nikšić i Sindikalne organizacije Opšte bolnice Nikšić, Željka Vasiljević, zahvalila se na ponudi koja im je predočena, podsjećajući da su u istom aranžmanu, prije nekoliko godina, napravljene dvije zgrade sa 70 stanova za zaposlene u zdravstvenom sistemu Nikšića.

Sastanku su prisustvovali i Stana Labudović, predstavnica Sindikata Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik i Momir Joković, predsjednik Sindikata Doma zdravlja Nikšić .

Bonus video: