Ozan: Turska spremna da doprinese daljem produbljivanju odnosa

Sagovornici su zaključili da će i u narednom periodu Crna Gora i Turska baštiniti dobre partnerske odnose i da će pružiti snažnu podršku na putu prosperiteta dva prijateljska naroda

2999 pregleda 1 komentar(a)
Ozan i Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ozan i Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Turska je spremna da u potpunosti doprinese daljem produbljivanju odnosa sa Crnom Gorom, kroz nove inicijative i projekte, sa fokusom na ilegalne migracije i terorizam kao globalne izazove, poručila je ambasadorka te države u Podgorici Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), resorni ministar Sergej Sekulović primio je danas Ozan u posjetu.

„Ozan je iskazala spremnost Turske da da puni doprinos daljem produbljivanju odnosa, kroz nove inicijative i projekte, sa fokusom na ilegalne migracije i terorizam kao globalne izazove“, navodi se u saopštenju.

Sekulović je kazao da su sporazumi o saradnji i intenzivna policijska saradnja potvrda uspostavljenog partnerstva između Crne Gore i Turske.

„Takođe, unapređenje odnosa dva resora unutrašnjih poslova visoko je na agendi MUP-a, posebno u oblasti vanrednih situacija“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da će i u narednom periodu Crna Gora i Turska baštiniti dobre partnerske odnose i da će pružiti snažnu podršku na putu prosperiteta dva prijateljska naroda.

Bonus video: