Tužili Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice: Porodica Lopičić tvrdi da im je bez upozorenja izbetonirano imanje

Iz Agencije, na čijem čelu je Srđan Raičević, nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”

7372 pregleda 4 komentar(a)
Raičević, Foto: Arhiva Vijesti
Raičević, Foto: Arhiva Vijesti

Porodica Lopičić tužila je Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice, zbog toga što su im, tvrde, imovinu pod Ljubovićem - ušli u imanje i onemogućili prilaz njihovoj parceli.

Kako se navodi u privatnoj tužbi, koja je pokrenuta pred Osnovnim sudom u Podgorici krajem prošle godine, katastarska parcela br. 3821 oštećena je od strane Agencije, odnosno preduzeća “Kažex”, koje je Glavni grad angažovao za izgradnju ulice, a prilikom radova su ušli 0,38 metara kvadratnih čitavim zahvatom parcele sa trotoarom.

Iz Agencije, na čijem čelu je Srđan Raičević, nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”. Mada, navodi se u tužbi, tužilja Nadežda Lopičić sumnja u taj podatak, jer ga je dobila od Agencije.

Kako se ističe “radovi od okrivljenih na tom potezu obavljaju se mimo zakona, jer ne postoji planska dokumentacija i elaborat o eksproprijaciji”.

Pored toga, kako je pojašnjeno, uništeno je i još oko 10 kvadrata unutar parcele, jer su bagerima porušili kameno-žičanu ogradu, odnosno među, zatim posjekli bagremovu šumu koja je bila svojevrsna zaštita imanja, nabacali zemlju i kamenje.

"I tako napravili visinsku razliku i onemogućili tužilji slobodan pristup imanju sa te strane, pa ne postoji fizička mogućnost da ista uđe na svoju imovinu...Treba napomenuti da su okrivljen priznali da su ušli i oštetili predmetnu nepokretnost tek nakon prijave sina tužilje Lopičić Božidara", stoji u tužbi.

Kako je pojašnjeno, Lopičić je 6. decembra prijavio zatečeno stanje Komunalnoj inspekciji i Upravi policije.

"Komunalna inspekcija je sačinila zapisnik devetog decembra. Takođe, uputio je dopis Agenciji i zahtjev da se ukloni mjesto za moguće postavljenje stuba za rasvjetu, kao da se izjasne o zauzimanju dijela parcele i oštećenju,... Agencija je 14. decembra, između ostalog, navela da su omaškom betonirali trougao koji pripada katastarskoj parceli u vlasništvu tužilje", piše u tužbi.

Bonus video: