FDU: Studenti i studentkinje da prijave nasilničko ponašanje i zloupotrebu položaja

Oni apeluju i pozivaju "sve studente i alumniste da svoja iskustva ili saznanja o zlostavljanju, zloupotrebi, i diskriminaciji podijele sa njima, smatrajući ih izuzetno važnim, kako za Fakultet i proces obrazovanja, tako i za cjelokupno društvo u cjelini"

2341 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG
Ilustracija, Foto: UCG

Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju, Univerziteta Crne Gore (UCG), pridružuje se regionalnoj inicijativi #Nisisama, usmjerenoj prema sprečavanju i prevenciji nasilja, zlostavljanja, seksualnog uznemiravanja i zloupotrebe u nastavnim procesima i najoštrije osuđuje svaki drugi oblik uznemiravnja u okivru naše akademske, institucionalne i šire društvene zajednice, saopšteno je sa Fakulteta dramskih umjetnosti - Cetinje.

U saopštenju se dodaje da pozivaju i ohrabruju sve studentkinje i studente da im se obrate i prijave svaki vid nasilničkog ponašanja i zloupotrebe položaja unutar kojih se obavezuju da će poštovati princip povjerljivosti i privatnosti i pokrenuti postupke sankcionisanja, sprečavanja i prevencije takvih pojava i ponašanja.

"U skladu sa tim preduzeli smo konkretne korake i oformili komisju za sankcionisanje i prevenciju takvih pojava, a posebno slučajeva seksualnog uznemiravanja, koja će raditi u sastavu: vanr. prof. Dubravka Drakić, predsjednik komisije, doc dr. Edin Jašarović, dekan, član, red. prof. Marija Perović, član, mr Jovana Bojović, prodekan za nastavu, član i mr Jelena Mišeljić, prodekan za međunarodnu saradnju, član", kazali su sa Fakulteta dramskih umjetnosti - Cetinje.

Na kraju još jednom apeluju i pozivaju "sve studente i alumniste da svoja iskustva ili saznanja o zlostavljanju, zloupotrebi, i diskriminaciji podijele sa njima, smatrajući ih izuzetno važnim, kako za Fakultet i proces obrazovanja, tako i za cjelokupno društvo u cjelini".

Bonus video: