Ofner Bokan: Greške su neminovnost, nakon izvinjenja nastavićemo saradnju sa RTCG

"Naša je obaveza da naglasimo da je Crna Gora rijetka zemlja u svijetu u kojoj nema javnog ispoljavanja antisemitizma, niti nagovještaja negativnog odnosa prema jevrejskom narodu"

6915 pregleda 25 reakcija 8 komentar(a)
"Propust RTCG", Foto: Privatna arhiva
"Propust RTCG", Foto: Privatna arhiva

U životu i radu greške jesu neminovnost, pa nakon izvinjenja koje je generalni direktor Radio televizije Crne Gore (RTCG) uputio Jevrejskoj zajednici Crne Gore, nastavićemo da sa RTCG razvijamo dosadašnju uspješnu saradnju, saopštila je danas Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore.

Oni je kazala da se obratila usljed "propusta RTCG u prvom Dnevniku, koji je emitovan 27. januara i odjeka kojim je svijetu poslata pogrešna poruka".

"Kao i godinama unazad, crnogorski lideri su i ovog 27. januara iskazali duboko i iskreno poštovanje prema milionima stradalih Jevreja u Holokaustu, naglašavajući obavezu poštovanja ljudskih prava i sloboda. Crna Gora jeste "vječito otvoreni prozor slobode koja neprekidno nosi raskinute lance ropstva", a kao najvažnije vrijednosti ugrađene u društveni sistem Crne Gore nosi ideale slobodnog društva i slobodnog čovjeka", istakla je Ofner Bokan.

Ofner Bokan
Ofner Bokanfoto: Jevrejska zajednica Crne Gore

Ona je dodala ds su slobodarstvo i etika duha postulati koje crnogorsko društvo baštini i njeguje.

"Naša je obaveza da naglasimo da je Crna Gora rijetka zemlja u svijetu u kojoj nema javnog ispoljavanja antisemitizma, niti nagovještaja negativnog odnosa prema jevrejskom narodu. Na kraju, želim da se iskreno zahvalim na podršci i saradnji predsjedniku Crne Gore - gospodinu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Crne Gore - gospodinu Bečiću, predsjedniku Vlade Crne Gore- gospodinu Krivokapiću, ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava - gospodinu Leposaviću", zaključila je Ofner Bokan.

Ona se zahvalila svima koji su odali počast jevrejskim zrtvama stradalim u Holokaustu.

"Dijalog, saradnja i multikulturalizam jesu bazične vrijednosti crnogorskog društva koje ćemo zajedništvom nastaviti da čuvamo i unaprijeđujemo", zaključila je Ofner Bokan.

Bonus video: