iz skupštine crne gore saopšteno:

Bečić objavio Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta RTCG

"Član Savjeta RTCG može biti afirmisani stručnjak iz oblasti koja je relevantna za obavljanje djelatnosti RTCG (novinarstvo, umjetnost, kultura, audiovizuelna medijska djelatnost, sociologija, istorija, pravo, ekonomija i dr.), koji je državljanin Crne Gore, ima prebivalište u Crnoj Gori, najmanje VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva u oblasti relevantnoj za obavljanje djelatnosti RTCG"

8860 pregleda 49 reakcija 14 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić objavio je Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta RTCG, saopšteno je iz Skupštine.

U saopštenju se dodaje da je on to uradio na osnovu člana 36 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

"Kandidate za članove Savjeta predlažu: univerziteti u Crnoj Gori, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Matica crnogorska, nacionalne ustanove kulture i nevladine organizacije iz oblasti kulture, Privredna komora Crne Gore i udruženje poslodavaca koje je zastupljeno u Socijalnom savjetu, nevladine organizacije iz oblasti medija, osim udruženja emitera, nevladine organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, koje se bave ostvarivanjem i zaštitom: nacionalne, rodne i ukupne ravnopravnosti; prava na zdravu životnu sredinu; prava potrošača; prava lica sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu, sindikati koji su zastupljeni u Socijalnom savjetu, kao i Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorski paraolimpijski komitet", ističe se u saopštenju Skupštine.

Navodi se i da član Savjeta RTCG može biti afirmisani stručnjak iz oblasti koja je relevantna za obavljanje djelatnosti RTCG (novinarstvo, umjetnost, kultura, audiovizuelna medijska djelatnost, sociologija, istorija, pravo, ekonomija i dr.), koji je državljanin Crne Gore, ima prebivalište u Crnoj Gori, najmanje VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva u oblasti relevantnoj za obavljanje djelatnosti RTCG.

"Takođe, Administrativni odbor Skupštine Crne Gore je na sjednici održanoj 28. januara 2021. godine shodno članu 32 Zakona o nacionalnom javnom emiteru utvrdio Obrazac - Predlog za imenovanje člana Savjeta Radio i televizija Crne Gore, koji je dostupan na sajtu", zaključuje se u saopštenju Skupštine Crne Gore.