Bečić: Sistematski urediti minimalne zarade, dječiji dodatak i besplatne udžbenike

Bečić je naglasio spremnost i otvorenost Skupštine da pruži snažan podsticaj unapređenju socijalnog dijaloga, kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena

5681 pregleda 14 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je kazao da će u fokusu njegovog zalaganja biti sistemsko uređenje pitanja minimalne zarade, dječijeg dodatka, kao i besplatnih udžbenika za sve osnovce u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

On se danas sastao sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem, Vukašinom Zogovićem, Željkom Burićem i Ivanom Mihajlović.

Kako je saopšteno, Bečić je ocijenio da je postojanje Unije od nemjerljivog značaja za sve zaposlene u Crnoj Gori.

Bečić je naglasio spremnost i otvorenost Skupštine da pruži snažan podsticaj unapređenju socijalnog dijaloga, kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena.

"Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o složenoj ekonomskoj situaciji izazvanoj koronavirusom, konstatujući neophodnost jačanja socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Ovim povodom razgovarano je i o aktuelnim zakonskim rješenjima, koja se prevashodno odnose na ekonomski i socijalni položaj građana i zaposlenih

Bonus video: