Statis: Od UAE ne možemo zahtijevati provjeru vakcina, naša obaveza je da ih rezervišemo i platimo ukoliko CG to želi

"Ujedinjeni arapski emirati nisu distributer i donator u ovom slučaju niti možemo od njih zahtjevati da rade provjere za drugu zemlju", navodi se u saopštenju

15708 pregleda 57 reakcija 56 komentar(a)
Statis, Foto: Boris Pejović
Statis, Foto: Boris Pejović

Petros Statis kontaktirao je zvaničnog distributera vakcina Sinofarm i uspio da obezbijedi 10.000 vakcina i opredijeli ih za Crnu Goru, i očekuje se kontakt zvaničnih predstavnika Crne Gore, saopšteno je iz Statisove kompanije Adriatik propertis.

Navodi se da je kompanija G42 je zvanični distributer vakcina i da je to lako provjeriti.

"Ujedinjeni arapski emirati nisu distributer i donator u ovom slučaju niti možemo od njih zahtjevati da rade provjere za drugu zemlju. S obzirom da je G42 zvanični distributeri donator vjerujemo da znaju kako se skladište i transportuju vakcine Sinofarma", kazali su iz Adriatik propertis.

Ističu da vjeruju da je svima jasno da Statis ni njegove kompanije ne smiju niti mogu da preuzimaju, transportuju, skladište ili provjeravaju kvalitet vakcina.

"Naša jedina obaveza je da ih rezervišemo i platimo 10.000 jedinica ukoliko Crna Gora to želi. U tom smislu zvanični distributer je spreman i očekuje kontakt zvaničnih predstavnika Crne Gore. Takode moramo naglasiti da zbog velike potražnje nije moguće ovoliku količinu još dugo držati rezervisanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: