Finansijski problemi i afere pokrenule smjene: Dacić više nije prvi u bordu ŽICG

“Vijesti” su objavile da je direktor Sektora za upravljanje i regulisanje saobraćaja u ŽICG Predrag Vujović nezakonito zaposlio najmanje četvoro najbližih srodnika i prijatelja. Među zaposlenima je i njegova supruga
157 pregleda 9 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Boris Pejović
Osman Nurković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.12.2017. 18:40h

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Hasim Dacić (Bošnjačka stranka) podnio je ostavku na tu funkciju, a ministar saobraćaja Osman Nurković navodno planira da zamijeni i čitavo rukovodstvo preduzeća, saznaju “Vijesti”.

Dacić je ostavku Nurkoviću, koji mu je i partijski kolega, obrazložio činjenicom da ne može da se nosi sa nagomilanim problemima. Dacić juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Ministar saobraćaja ranije je od rukovodstva ŽICG, čiji je izvršni direkor Milan Čolaković, zahtijevao detaljni dokumentaciju o zapošljavanju, stručnim spremama i konkursima za direktore pojedinih sektora i njihovim najbližim srodnicima.

Tužilaštvo, kako je potvrđeno “Vijestima”, provjerava spornu raspodjelu 330.000 namijenjenih za rješavanje stambenih potreba, dok se radnici na sudovima potražuju naknade za prevoz, angažovanja u nadzorima za realizaciju infrastrukturnih projekata, prekovremeni rad, rad u raznim komisijama, u ukupnom iznosu od 5,3 miliona eura.

ŽICG duguje skoro 2,5 miliona po osnovu poreza i doprinosa po osnovu zarada, što je zvaničan podatak Poreske uprave iz oktobra ove godine. Vlada je nedavno odlučila da ovom preduzeću, ali i Željezničkom prevozu pomogne sa skoro dva miliona eura na ime subvencije za obavezu javnog prevoza putnika usljed remonta pruge u Srbiji...

“Vijesti” su objavile da je direktor Sektora za upravljanje i regulisanje saobraćaja u ŽICG Predrag Vujović nezakonito zaposlio najmanje četvoro najbližih srodnika i prijatelja. Među zaposlenima je i njegova supruga.

Bonus video: