Milenko Šušić novi predsjednik Sindikata sudstva

"U svom programu je posebno apostrofirao jačanje jedinstva u sindikatu sudstva i Savezu sindikata Crne Gore, jačanje socijalnog dijaloga sa poslodavcom, kolektivni ugovor od poslodavca za sve zaposlene u sudstvu...", navodi se u saopštenju.

6884 pregleda 1 komentar(a)
Šušić, Foto: Savez sindikata Crne Gore
Šušić, Foto: Savez sindikata Crne Gore

Na drugoj izbornoj skupštini Sindikata sudstva Crne Gore izabran novi predsjednik Milenko Šušić.

Pored Šušića, za predsjednika su bili predloženi Đorđe Perović iz Vrhovnog suda, Bjanka Vujović iz Višeg suda Podgorice, kazali su iz Saveza sindikata Crne Gore.

"Većinom glasova u prvom krugu izabran Milenko Šušić. Sastanaku su prisustovali predstavnici svih 26 sindikata sudova Crne Gore. Izabrani predsjednik Milenko Šušić u svom programu je posebno apostrofirao jačanje jedinstva u sindikatu sudstva i Savezu sindikata Crne Gore, jačanje socijalnog dijaloga sa poslodavcom, kolektivni ugovor od poslodavca za sve zaposlene u sudstvu i što aktivniji sindikalni rad predstavnika svih sindikalnih organizacija i svih članova sindikata sudstva", navodi se u saopštenju.

Sindikat sudstva je novoformirani sindikat koji je u zadnje dvije godine postao punopravni član Saveza sindikata Crne Gore dobio reprezentativnost.

Kako su kazali, na zahtjev dosadašnjeg predsjednika Nikole Ćipovića zakazana je Izborna skupstina sindikata sudstva Crne Gore, što je Ćipović obrazložio profesionalnim obavezama u Sudskom savjetu i privatnim obavezama, ali je i na samoj skupštini istakao da ostaje za punu saradnju i doprinos u budućem radu Sindikata sudstva Crne Gore.

Bonus video: