Abazović: Vlada obezbijedila kratkoročnu pomoć za 50.000 penzionera

Abazović kazao da Vlada želi da pošalje jasnu poruku da misli na penzionere i socijalno ugrožene kategorije u Crnoj Gori, i da će nastaviti da se odgovorno ophodi prema njima

5606 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Vlada je četvrtim paketom mjera pomoći obezbijedila kratkoročnu pomoć za 50 hiljada penzionera, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera Crne Gore (SUPCG).

On je, kako je saopšteno iz Vlade, ugostio danas u svom kabinetu predstavnike Saveza, predsjednika Branka Vešovića i potpredsjednike Iliju Stanišića i Ivana Krsmanovića.

Abazović je kazao da je zadovoljan što je u prilici da sa predstavnicima penzionera porazgovara o materijalnom statusu, naročito onih najugroženijih kategorija te populacije.

On je, kako se navodi, upoznao predstavnike SUPCG sa četvrtim paketom mjera koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici, a koji je predstavio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Abazović je predstavnicima SUPCG kazao da je četvrtim paketom mjera pomoći Vlada, između ostalog, obezbijedila kratkoročnu pomoć za 50 hiljada penzionera”, kaže se u saopštenju.

Abazović je kazao da Vlada time želi poslati jasnu poruku da misli na penzionere i socijalno ugrožene kategorije u Crnoj Gori, i da će nastaviti da se odgovorno ophodi prema njima.

Predstavnici SUPCG zahvalili su Abazoviću na prijemu i prilici da mu saopšte probleme sa kojima se susrijeće njihova organizacija.

Dodaje se da su Abazović i predstavnici Saveza razgovarali o mogućnostima razvoja saradnje sa Vladom i aktivnostima koje bi olakšale rad i funkcionisanje udruženja penzionera.

Bonus video: