Kuće u Rijeci Crnojevića i Crmnici ugrožene zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera

"Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta"

16842 pregleda 3 komentar(a)
Foto: NP Skadarsko jezero
Foto: NP Skadarsko jezero

Više kuća u Rijeci Crnojevića i Crmnici ugroženo je zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera, saopšteno je iz Nacionalnog parka Skadarko jezero.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović i stručni saradnik za odnose sa lokalnim zajednicama Bogdan Maraš obišli su danas naselja u priobalju i mještane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja jezera.

"Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta", saopšteno je iz NP Skadarko jezero.

Skadarsko jezero poplave
foto: NP Skadarsko jezero

Mještani, kako se dodaje u saopštenju, u razgovoru sa Ivanovićem i Marašem izrazili su zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste uslijed loših vremenskih prilika.

"U razgovoru sa predsjednicima mjesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, te da mještane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja", kazao je Ivanović.

Skadarsko jezero poplave
foto: NP Skadarsko jezero

Iz NP Skadarsko jezero navode da će njihovi predstavnici i u narednom periodu obilaziti područja kojima prijeti opasnost od poplava i u saradnji sa mještanima pokušati da spriječe veće materijalne štete.

Bonus video: