iz amscgg saopšteno:

Put Šavnik-Žabljak: Saobraćaju putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje

Iz AMSCG kazali su da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim putevima, a vidljivost je po kotlinama smanjena

7080 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na putu Šavnik - Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG kazali su da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim putevima, a vidljivost je po kotlinama smanjena.

Kako su naveli, na sjeveru ima mjestimično snijega na putu i izražena je poledica.

Oni su savjetovali da se vozi opreznije i upozorili na odrone, kao i povremene jake udare vjetra.

Kamionima sa prikolicom i šleperim zabranjen je saobraćaj na putu Rožaje – Kula.

Zbog klizišta na putu Šćepan Polje – Foča (teritorija BIH) zabranjjen je saobraćaj kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Lepetani-Tivat zbog priključenja opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

U Crnoj Gori je do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.