Pavličić: Odustajem od trke za direktora Uprave policije, unaprijed se zna pobjednik

Gro kandidada ima "rukovodne biografije", koje su mahom posljedica "poslušnosti i žmurenja", da se ne vidi, što se treba vidjeti”, naveo je Pavličić

20114 pregleda 38 reakcija 28 komentar(a)
Dragan Pavličič, Foto: Fejbuk
Dragan Pavličič, Foto: Fejbuk

Bivši službenik policije Dragan Pavličič povukao je kandidaturu na konkursu za direktora Uprave policije, a potom na svom Fejsbuk profilu naveo nekoliko razloga za takvu odluku.

Pavličić je napisao da ne želi da učestvuje na još jednom "fingiranom konkursu" kada se unaprijed zna pobjednik...

On je naglasio da mnogi kandidati, od 19 koliko ih se prijavilo na konkurs Uprave za kadrove, mnogi ne ispunjavaju uslove...

“Mnogima, pa i meni je nuđeno iz Uprave za Kadrove, da posle završenog konkursa dopunim potvrdu o rukovodećim funkcijama. Znam i zbog čega. Gro kandidada ima "rukovodne biografije", koje su mahom posljedica "poslušnosti i žmurenja", da se ne vidi, što se treba vidjeti”, naveo je Pavličić.

On je naveo da je 20 godina bio rukovodilac u društvenom preduzeću i privatnim firmama, a preko 15 godina u saradnji sa najvećim svjetskim kompanijama.

“Iskustvo od 14 godina provedenih u MUP-u kao samostalni i viši inspektor za suzbijanje kriminaliteta, podrazumjevao je tada da je moj posao bio komandni i rukovodeći, jer sam koordinirao i vodio istrage, uviđaje sa uniformisanom policijom i krim-tehničarima, a takođe, imao vrlo česte konsultacije sa tužiocima i istražnim sudijama. I konačno, sva krivične prijave sam samostalno pisao”, naglasio je Pavličić.

U Fejsbuk statusu on je rekao da mnogi njegovi konkurentni imaju “formalni papir", zbog odanosti bivšem režimu, od kojeg je kako tvrdi progonjen.

"Te 1995. otkrio sam najveću bankarsku prevaru do tada, kada je iz države na privatne račune iznijeto oko 75 miliona DM, što je u sadašnjoj protiv vrijednosti preko nekoliko stotina miliona eura. Zbog progona nisam mogao dobiti rješenje kao rukovodilac, iako sam to u stvarnosti radio”, pojasnio je razloge za povlačenje prijave.

On je pomenuo i da se povlači zbog izviđaja protiv premijera, selektivnog rada CB Nikšić, ali i zbog zatvaranja predmeta protiv Brana Mićunovića...

Pavličić je naglasio i da ima saznanja da će se "konkurs razvući", te ako ne prođe željeni kandidat, da će se poništiti...

“Od 19 kandidata, ja bih podržao dvojicu, koji bi možda mogli biti rješenje, ali im za sada neću davati ideju, kada mi je ne traže”, napisao je Pavličić.

Bonus video: