Promocija knjige “Moj Everest – san i java”

“Najvažnija poruka je, podsticaj i motivacija sadašnjim, ali i budućim generacijama, da je sve moguće, pa tako i ostvariti svoje snove”
127 pregleda 1 komentar(a)
Moj Everest, Foto: Privatna arhiva
Moj Everest, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.12.2017. 15:00h

Knjiga “Moj Everest – san i java” autorke Dragane Rajblović, prve sa Balkana koja se popela na vrh svijeta, Mont Everest na Himalajima (8850 m) biće promovisana u petak veče u 19 sati u Gradskoj biblioteci i čitaonici.

Knjiga Moj Everest – san i java objavljena je u aprilu 2016. godine, devet godina nakon ekspedicije. To je svojevrsna putopisna proza o ličnom iskustvu i doživljaju žene koja je, uz muške članove ekipe, provela brojne dane čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest. Prožeta impresijama o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj istoriji i pisana upečatljivim stilom, ona je i pravi planinarski priručnik koji sadrži niz praktičnih savjeta o tome kako preživjeti na velikim visinama. U knjizi je opisan i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta, kao i na sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov svijeta.

“Najvažnija poruka je, podsticaj i motivacija sadašnjim, ali i budućim generacijama, da je sve moguće, pa tako i ostvariti svoje snove”. Napisao je u recenziji sociolog Slobodan Gavrilović.

Organizatori programa su JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi i NVO Orjen Outdoor, uz podršku Opštine Herceg Novi.

Bonus video: