Nikšić: Novogodišnji paketiči za 135 učenika

"Dobro je pronaći način da se dijete ’uvuče’ u prazničnu bajku. Nema ništa ljepše nego vidjeti djecu koja se raduju i uživaju“, kazala je Žižić
148 pregleda 1 komentar(a)
Djeci za radost Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Djeci za radost Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.12.2017. 14:40h

U sklopu akcije "Djeci za radost“, koju realizuje NVO "Izvor života“ iz Nikšića 135 učenika prvog razreda, integrativnog odjeljenja i mališani romske populacije, iz Osnovne škole "Olga Golović“ dobilo je novogodišnje paketiće.

Paketiće je donirao bivši učenik pomenute škole koji živi u Švajcarskoj, a koji je želio da ostane anoniman. Uručenju paketića prisustvovala je pjesnikinja Gordana Sarić.

Prema riječima Konstatine Maraš, iz "Izvora života“, podjela novogodišnjih paketića je tek početak pomenute akcije.

"Predviđeno je da paketiće podijelimo djeci iz socijalno ugroženih porodica i sa smetnjama u razvoju iz Nikšića, Podgorice i Plužina, kao i da obiđemo 50 socijalno ugroženih porodica i da im makar druženjem uljepšamo poklone. Paketiće su donirali vlasnici preduzeća iz opština u kojima se akcija realizuje“, kazala je Maraš.

Direktorica škole Slobodanka Žižić zahvalila se na "slatkoj donaciji“ koja je, kako je kazala, uljepšala pretpraznično raspoloženje učenika.

"Dobro je pronaći način da se dijete ’uvuče’ u prazničnu bajku. Nema ništa ljepše nego vidjeti djecu koja se raduju i uživaju“, kazala je Žižić.

Bonus video: