BIĆE PRIMJENJIVANA ODLUKA O NAKNADI ŠTETE

Herceg Novi: Nelegalni potrošači vode biće isključeni sa mreže

Na teritoriji opštine Herceg Novi evidentirano je preko 500 nelegalnih objekata koji nemaju legalan priključak na vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu
172 pregleda 3 komentar(a)
Vodovod Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Vodovod Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.12.2017. 14:30h

Nelegalni potrošači imaju rok do 15. januara da Vodovodu dostave dokaz o započetom postupku legalizacije objekta kod nadležnih službi u Opštini, jer će u ptotivnonm biti isključeni sa vodovodne mreže, saopšteno je iz Vodovoda.

Ističu i da će biti primjenjivana Odluka o naknadi štete prouzrokovane nelegalnim odnosno nepravilnim priključenjem na vodovodnu mrežu. Visina kazne zavisi od promjera, odnosno propusne moći cijevi na koju se nelegalni potrošač priključio i kreće se od 572,30 do 23.440 eura. Procjenjenu štetu korisnik je dužan da nadoknadi prije dobijanja legalnog priključka.

U hercegnovskom Vodovodu počeli su akciju isključenje sa mreže svih stambenih i privrednih objekata koji ne ispunjavaju administrativne i/ili tehničke uslove za priključenje. Tokom ove sedmice sprovode proceduru obavještavanja i isključenja sa mreže objekata na području Sutorine i Tople.

Na teritoriji opštine Herceg Novi evidentirano je preko 500 nelegalnih objekata koji nemaju legalan priključak na vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.