Nikšić: Završena treća faza rekonstrukcije bulevara “13. jul”

Grbović je podsjetio da je prošle godine završeno oko 750 metara bulevara, a da će u narednom periodu rekonstruisati i dio do Carevog mosta
259 pregleda 4 komentar(a)
bulevar 13. jul, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
bulevar 13. jul, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.12.2017. 13:31h

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i direktor Direkcije javnih radova, Almer Kalač sa saradnicima, ozvaničili su završetak radova na rekonstrukciji treće faze Bulevara „13. jul“ u Kličevu. Riječ je o 1,2 kilometra, a vrijednost radova, koje je finansirala Direkcija a izvela nikšićka fima Mehanizacija i programat, je nešto preko 1,1 milion eura.

Grbović je podsjetio da je prošle godine završeno oko 750 metara bulevara, a da će u narednom periodu rekonstruisati i dio do Carevog mosta.

“Posebno je značajno što smo zamijenili sve vodovodne cijevi koje su bile azbestne, urađena je fekalna kanalizacija, javna rasvjeta, sve instalacije u sklopu Bulevara su završene. Na kraju Bulevara urađen je i kanal za odvod atmosferskih voda što je bio veliki problem jer je dolazilo do plavljenja“, kazao je Grbović.

Kalač je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom i kazao da u saradnji sa lokalnom upravom realizuju veći broj projekata, a tako će biti i u toku naredne godine.

„Nastavićemo dosadašnju dobru saradnju sa lokalnom upravom i za očekivati je da se ova dionica produži od rijeke Mrkišnice do Carevog mosta u ukupnoj dužini oko 3,5 kilometara. Jedno ovakvo naselje zaslužuje jednu ovakvu saobraćajnicu i povezanost sa Nikšićem“, kazao je Kalač.

Grbović je najavio da od ponedjeljka, u saradnji sa Direkcijom javnih radova, kreću sa asfaltranjem oko dva kilometra lokalnih puteva u naseljima Straševina i Kličevo, a vrijednost radova je oko 400 hiljada, dok će u toku 2018. preko IFAD projekta završiti 12 kilometara seoskih puteva.

Bonus video: