na Cetinju je u januaru 425 osoba bilo inficirano

Na Kovid odjeljenju Opšte bolnice Danilo I 19 pacijenata

Navodi se da je troje pacijenta na kiseoniku sa visokim protoku, pet bez kiseonika, tri se nalaze na neinvazivnoj ventilaciji, a sedam na kiseoniku sa niskim protokom

873 pregleda 0 komentar(a)
Bolnica Danilo I, Foto: Vijesti
Bolnica Danilo I, Foto: Vijesti

Na Kovid odjeljenju Opšte bolnice „Danilo I“ na Cetinju nalazi se 19 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, od kojih je jedan na respiratoru, saopšteno je iz Prijestonice.

Navodi se da je troje pacijenta na kiseoniku sa visokim protoku, pet bez kiseonika, tri se nalaze na neinvazivnoj ventilaciji, a sedam na kiseoniku sa niskim protokom.

Kako su naveli iz Prijestonice, na Cetinju je u januaru 425 osoba bilo inficirano koronavirusom, dok se u istom periodu oporavilo 590 osoba, a pet preminulo.

Iz Operativnog štaba Prijestonice za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 saopšteno je da je u Covid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 28. decembra prošle godine do 1. februara 2021. pregledano 1.147 osoba.

U istom periodu na koronavirus testirane su 934 osobe, od kojih je njih 280 bilo pozitivno.

Od početka godine na Internom Covid odjeljenju Opšte bolnice „Danilo I“ testirano je 50 pacijenata, od kojih je osam bilo pozitivno.

„Na liječenje su primljena ukupno 32 pacijenta, a preminula su dva“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su na pedijatriji Opšte bolnice „Danilo I“ u toku januara testirana 32 pacijenta, od kojih je pet bilo pozitivno.

„Na odjeljenju Hirurgije od 26 testiranih pacijenata troje je bilo pozitivno, dok je odjeljenju Ginekologije testirano 17 pacijenata“, dodaje se u saopštenju

Na Kovid odjeljenju, tokom prošle godine, testirano je 387 pacijenata, od kojih je 61 pacijent bio pozitivan na koronavirus.

Dodaje se da je na tom odjeljenju u toku prošle godine liječeno 97 pacijenata, a preminulo je njih 16.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u januaru su kontrolisali 337 osoba u samoizolaciji i prilikom kontrole saobraćaja zatekli dvije osobe u kršenju mjera Instituta za javno zdravlje, pa će protiv njih u redovnom postupku biti podnijeta krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

U saradnji sa Komunalnom policijom i Turističkom inspekcijom, službenici OB Cetinje, kontrolisali su 29 ugostiteljskih objekata, gdje nijesu zatečene nepravilnosti.

Komunalna policija Prijestonice januaru izvršila je 40 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima i konstatovala da zaposleni i odgovorni poštuju preporučene mjere.

„U Komunalnoj policiji ocjenjuju i da građani na otvorenom slabo poštuju mjeru obaveznog nošenja zaštitnih maski, zbog čega su preventivno upozorili 255 građana. U istom periodu Tržišna inspekcija obavila je 30 kontrola, a Inspekcija rada tri kontrole“, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas