Pojačana aktivnost komunalnih inspketora i policajaca u Tivtu počinje da daje rezultate

Uklonjene dvije nelegalne deponije šuta, nakon Bemaxa kaznu dobio i Indel Inženjering

Kompanija Bemax koja izvodi građevinske radove u Porto Montenegru, prošle je nedjelje kažnjenja novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura, a odgovorno lice u toj kompaniji kaznom od 500 eura zbog nelegalnog odlaganja šuta i iskopa sa gradilišta

20706 pregleda 19 komentar(a)
Deponija koju je na Opatovu napravio Indel inženjering, Foto: Siniša Luković
Deponija koju je na Opatovu napravio Indel inženjering, Foto: Siniša Luković

Kompanija Bemax iz Podgorice privela je kraju odvoz na legalnu deponiju u Bar, šuta i materijala od iskopa sa gradilišta iz Porto Montenegra, a kojeg je proteklih dana ta firma bez saglasnosti Opštine Tivat, odložila u krugu nekadašnje tivatske fabrike građevinskog materijala „Račica“.

Nakon akcije službenika Sekretarija za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat kompanija Bemax koja izvodi građevinske radove u Porto Montenegru, prošle je nedjelje kažnjenja novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura, a odgovorno lice u toj kompaniji kaznom od 500 eura zbog nelegalnog odlaganja šuta i iskopa sa gradilišta, na prostoru nekadašnje fabrike „Račica“ i zelenoj površini između „Račice“ i zaštićenog rezervata prirode Solila.

Tivatska Komunalna policija juče je obišla krug nekadašnje fabrike graževinskog materijala u Krtoljskom polju i uvjerila se da je Bemax priveo kraju odvoz tamo nelegalno odloženog materijala, na deponiju u Baru.

Ta kompanija je pored ostaloga, angažovala i sopstvenu autocisternu sa vodom, a kojom redovno pere lokalni put Tivat-Radovići na potezu u blizini skretanja za „Račicu“, i sa kolovoza na taj način uklanja blato i zemlju koje kiperi Bemaxa nanose na put kada ukrcaju materijal u krugu „Račice“.

deponija
foto: Siniša Luković

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat u nedjelju je novčanom kaznom od 1.500 eura za tu firmu, odnosno 500 eura za odgovorno lice u njoj, kaznio i kompaniju „Indel Inženjering“ iz Podgorice koja izvodi građevinske radve na izgradnji nedostajućeg kraka Regionalnog vodovoda kroz Tivat, prema Herceg Novog.

„Indel“ je kažnjen zbog nelegalnog deponovanja građevinskog otpada- šuta i materijala od iskopa na prostoru parkinga i ulaza u nekadašnji vojni objekat Opatovo u Tivtu. Inspektor je istovremeni „Indelu“ izdao i nalog da sav ovdje nelegalno odloženi materijal, ukloni u roku od pet sati, a što je ta firma takođe u međuvremenu ispoštovala.