Da turiste ne dočekaju razrovane ulice i dva radnika na gradilištu

Strah od kašnjenja realizacije značajnog projekta u Starom gradu u Ulcinju, počelo potpisivanje peticije, apel vlastima da posao što prije privedu kraju

11042 pregleda 0 komentar(a)
Raskopane ulice, Foto: Privatna arhiva
Raskopane ulice, Foto: Privatna arhiva

Bojazan od kašnjenja radova na sanaciji i rekonstrukciji ulica u Starom gradu u Ulcinju izazvali su gnjev mještana a vlasnik Palate Venecija Gano Resulbegović, pokrenuo je potpisivanje peticije kojom od lokalnih vlasti traži hitnu realizaciju projekta. On je kazao da će ukoliko se nastavi sa tempom od dva radnika na svim razrovanim ulicama, u pitanje biti dovedena i sezona bez obzira na pandemiju kovida-19.

„Mi u Palati imamo već u najavi grupu turista, ali ko da dođe kad vidi ovo“, kazao je Resulbegović “Vijestima”.

U peticiji se ističe da je na informativnoj tabli prvobitno pisalo da radovi počinju u novembru 2020, a završavaju u martu 2021.

„Radovi su počeli 13, januara a u međuvremenu je prekriven najavljeni datum završetka, naljepnicom na kojoj sada piše april 2021. O tome postoje fotografije, ali i snimak radova dronom“, piše u peticiji.

Sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, čiji je resor organizator posla, nije odgovarao na pozive i poruke na broj dostupan “Vijestima”.

nešto
foto: privatna arhiva

U obraćanju sugrađanima, Resulbegović je naveo „da svakog dana možemo da konstatujemo da radovi ne vode nikud, te da samo dva radnika rade“.

„Nije valjda da samo mi treba zvanično da se pobunimo i ističemo što su nam raskopali ulice Starog grada. Kao što vidite, ovo je sve počelo da bude jedan veliki biznis, nekom mali a nekom veliki. Mi ćemo ostati bez posla neovisno od korone i sezone”, napisao je Resulbegović.

Tvrdi da su izvođači radova eksploatisali kamen o čemu će, kako je najavio, obavijestiti sve nadležne strukture.

„I podesili da cijeli Stari grad ove sezone ostane bez posjetilaca i gostiju. Ako stojite pri tome o čemu svakog dana razgovaramo, ostaviću spisak ovdje kako bi se svi potpisali punim imenom i prezimenom“, napisao je Resulbegović, koji je peticiju postavio na informativnoj tabli.

Bonus video: