Popunjeno 80 odsto kapaciteta KCCG-a za kovid pacijente

Direktorica KCCG kazala da je promijenjeno 15 direktora klinika. "One koje sam ja smijenila smatrala sam da postoje bolji od njih, oni koji će biti bolji menadžeri, koji će boje motivisati zaposlene", rekla je Radulović

25151 pregleda 306 reakcija 25 komentar(a)
Radulović, Foto: TV Vijesti
Radulović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 02.02.2021. 09:52h

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno je na liječenju 87 pacijenata oboljela od Kovida-19, od kojih je 43 životno ugroženo, a 15 na respiratoru, kazala je direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović u Bojama jutra na TV Vijesti.

Trenutno je popunjeno 80 odsto kapaciteta namijenjenog za kovid pacijente, a direktorica KCCG ističe da je to razlog za brigu.

Radulović je rekla da je ukupno u bolnici na liječenju 632 pacijenata, što takođe čini oko 80 odsto ukupnog kapaciteta bolnice.

Na listi čekanja je 15 pacijenata na odjeljenju digestivne hirurgije, oko 100 pacijenata na odjeljenju ortopedije...

Radulović očekuje da do kraja februara budu odrađeni svi zakazani specijalistički pregledi.

Ona je podsjetila da je 300 zaposlenih u KCCG na bolovanju i da je ljekara najamanje na toj listi.

Kazala je da je formirana komisija koja će ispitati sva bolovanja. Oko 60 odsto odnosi na trudnička bolovanja, a sva ostala će biti ispitana, kazala je Radulović, dodavši da je najduže bolovanje u KCCG sedam i po godina.

Kazala je da nedostaje kadra na svim klinikama - u KCCG trenutno rade 544 doktora, a u posljednjih pet godina 54 doktora napustila su Klinički centar.

Najveći i gorući problem je na Internoj klinici, gdje fali najviše kadra, zatim u Urgentnom centru, istakla je Radulović.

Ona je kazala da je promijenjeno 15 direktora klinika.

"One koje sam ja smijenila smatrala sam da postoje bolji od njih, oni koji će biti bolji menadžeri, koji će boje motivisati zaposlene", rekla je Radulović.

Bonus video: