Sjedište Pogrebnog gradiće “Eurozoks”

Na sajtu Glavnog grada ranije je saopšteno da će poslovna zgrada biti izgrađena po svim savremenim standardima koji se odnose na energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, na površini od najmanje 800 metara kvadratnih

4690 pregleda 6 komentar(a)
Budući izgled sjedišta “Pogrebnih usluga” u Podgorici, Foto: Podgorica.me
Budući izgled sjedišta “Pogrebnih usluga” u Podgorici, Foto: Podgorica.me

Podgoričke “Pogrebne usluge” odlučile su da posao izgradnje poslovne zgrade na gradskom groblju “Čepurci” povjere danilovgradskoj kompaniji “Eurozoks”.

Gradsko preduzeće na čijem je čelu Srđan Miljanić bilo je spremno da za gradnju plati nepunih 415.000 eura bez PDV-a.

Međutim, danilovgradska kompanija dala je ponudu od oko 400.500 eura i da završi poslovnu zgradu za šest mjeseci.

Komisija je ponudu građevinske kompanije u vlasništvu Željka Šljivančanina i Zorana Drobnjaka ocijenila kao najbolju.

Drugoplasirani, prema odluci komisije, bio je nikšićki “Roaming Montenegro”, čija je ponuda bila malo više od 407.000 eura.

Poslovna zgrada će se realizovati na osnovu projekta koji je uradio podgorički “Montplan”, a koji je revidovan od strane takođe podgoričkog “Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje” (RZUP).

Na sajtu Glavnog grada ranije je saopšteno da će poslovna zgrada biti izgrađena po svim savremenim standardima koji se odnose na energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, na površini od najmanje 800 metara kvadratnih.

“A pored kancelarija za zaposlene, imaće prodavnicu pogrebne opreme, cvjećare, magacinski prostor i šaltersku salu za prijem i rad sa građanima. Na ovaj način stvaraju se pretpostavke za racionalizaciju, efikasniji rad ovog privrednog društva i viši nivo usluga”, navodi se u saopštenju Glavnog grada. Planirani rashod za zakup poslovnog prostora iznosio je prošle godine 24.000 eura, a odnosi se na zakup prostora koji koristi uprava podgoričkog preduzeća. Sjedište uprave je u obližnjoj Ulici crnogorskih serdara.

“Pogrebno” je osnovano odlukom Skupštine Glavnog grada, a upravlja „Čepurcima“ i „Zagoričom“, a održava i groblja u Tološima, Donjoj Gorici, u gradskoj opštini Golubovci i opštini Tuzi.

Bonus video: