Sekulović: MUP i Vlada su opredijeljeni da daju doprinos sigurnosti svih naših građana

Kako se navodi, pored borbe protiv oranizovanog kriminala i korupcije, integrisano upravljanje granicom, ilegalne migracije i izazovi u oblasti terorizma i nasilnog ekstremizma visoko su na agendi nove Vlade Crne Gore

5124 pregleda 6 komentar(a)
Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Vlada Crne Gore su opredijeljeni da, kroz zajedničke napore bezrezervno daju doprinos bezbjednijem regionu, miru i sigurnosti svih naših građana, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulovć, prenosi njegov kabinet.

U saopštenju se navodi da je Sekulović, na petom sastanku Upravnog odbora Inicijative za integrisano upravljanje (IISG), poručio da je MUP posvećen jačanju strateške i operativne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala na regionalnom i međunarodnom nivou, i u tom kontekstu cijeni doprinos koji se ostvaruje kroz IISG, koja omogućava zemljama da ispunjavaju svoje ciljeve.

Kako se navodi, pored borbe protiv oranizovanog kriminala i korupcije, integrisano upravljanje granicom, ilegalne migracije i izazovi u oblasti terorizma i nasilnog ekstremizma visoko su na agendi nove Vlade Crne Gore.

“Vladavina prava je garancija stabilnosti i preduslov ekonomskog i društvenog napretka Crne Gore, ali i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, istakao je Sekulović.

On je iskazao punu podršku u pravcu nastavka dijaloga između vodećih partnera tri stuba Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti, uzimajući u obzir da su zajedničke aktivnosti ključne za suprotstavljanje svim bezbjednosnim izazovima.

"Iako je godinu za nama obilježio nepovoljan uticaj koronavirusa, koji je neminovno uticao i na sistem bezbjednosti, razmjena informacija i međunarodna saradnja, naročito sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu, pozitivni su primjeri funkcionisanja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: