Lekić: Multietničnost Crne Gore i Ukrajine doprinosi boljem razumijevanju dvije države

Ambasodrka Fialka poželjela je pozdravila mirnu i demokratsku tranziciju vlasti, podsjećajući na traumatična dešavanja iz bliske prošlosti koja su zadesila Ukrajinu

4414 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić istakao je da multietničnost Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana predstavlja bogatstvo kojim se može pohvaliti i Ukrajina, te da ovaj zajednički kvalitet zasigurno doprinosi boljem razumijevanju dvije države, saopšteno je iz Skupštine.

Lekić je danas razgovarao sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fialkom.

Kako su is Skupštine naveli, na sastanku je izraženo zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i poštovanju.

Ambasodrka Fialka poželjela je pozdravila mirnu i demokratsku tranziciju vlasti, podsjećajući na traumatična dešavanja iz bliske prošlosti koja su zadesila Ukrajinu.

"Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na jačanju parlamentarne saradnje, posebno kroz intenziviranje komunikacije na nivou odbora za međunarodne odnose dva parlamenta i grupa prijateljstva", navodi se u saopštenju.

Bonus video: