KOR: Kraj štetnih prostornih planova, Tara neće u betonsko korito

"Dogovoreno je da se već u narednih 10 dana organizuje sastanak na kojem će biti predstavljene sve dostupne informacije o pomenutom problemu i razmotrena moguća rješenja"

3323 pregleda 154 reakcija 1 komentar(a)
Foto: KOR
Foto: KOR

Predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i​ Koalicije za održivi razvoj ubuduće će intenzivno komunicirati i sarađivati u rješavanju nagomilanih problema u oblasti ekologije i prostornog planiranja.

To je jedan od zaključaka sa sastanka predstavnika KOR-a sa državnim sekretarima Danilom Mrdakom, Aleksandrom Ašaninom i Miroslavom Anđelićem i sekretarkom Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO Milicom Nikolić.

Aktivisti KOR-a tražili su urgentno rješavanje problema betoniranje dijela korita Tare u dužini od oko jednog kilometra.

"Dogovoreno je da se već u narednih 10 dana organizuje sastanak na kojem će biti predstavljene sve dostupne informacije o pomenutom problemu i razmotrena moguća rješenja", saopšteno je iz KOR-a.

Dodaju da je razgovarano i o situaciji na području Sinjajevine, kao i o projektima predviđenim na području NP Durmitor.

"Raduje nas novi model komunikacije predstavnika vlasti i otvorenost za saradnju po pitanjima koja su od opšteg značaja, jer smo godinama nailazili na zid ćutnje i bili predmet optužbi da zaustavljamo 'razvojne projekte' koji su inače razvijali samo džepove podobnih investitora, a uništavali dobro svih nas - prirodu", saopšteno je iz KOR-a.

Bonus video: