Kolašin: Presuda plaši radnike Komunalnog

Ništa nije urađeno mimo zakona, pa smo ubijeđeni da će presuda Vrhovnog suda biti u našu korist”, kazao je Šekularac
53 pregleda 6 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.12.2017. 16:58h

Iako je bjelopoljski Viši sud poništio kao nezakonito rješenje o otkazu bivšem tehničkom direktoru Komunalnog preduzeća u Kolašinu Igoru Tatiću i naložio poslodavcu da se on vrati na odgovarajuće radno mjesto u skladu sa stepenom školske spreme, to se skoro neće desiti.

Direktor te firme Dragan Šekularac kaže da je otkaz koji je Tatić dobio u martu 2016. godine u skladu sa zakonom, te su zato uložili žalbu Vrhovnom sudu.

“O tome hoće li i kada Tatić biti vraćen na posao, mogu vam odgovoriti kad se sudski spor okonča, a u skladu sa presudom. Ništa nije urađeno mimo zakona, pa smo ubijeđeni da će presuda Vrhovnog suda biti u našu korist”, kazao je Šekularac.

Nekolicina radnika Komunalnog “Vijestima” su kazali da se pribojavaju da će “ako se pokaže da su nezakonite odluke o otkazima bivšem tehničkom direktoru i još nekolicini zaposlenih to prouzrokovati veliku štetu preduzeću, odnosno radnicima”. Napominju kako im poslodavac duguje pet zarada i pojašnjavaju da će svi koji su dobili otkaze, ako sporovi budu okončani u njihovu korist, tražiti i zarade, koje su ih sljedovale za minule dvije godine. To će, tvrde, biti pozamašni iznosi. Međutim, Šekularac kaže da radnici nemaju mnogo razloga da se žale. Kako tvrdi , kada je prije dvije godine imenovan za direktora zatekao je dug od deset zarada zaposlenima.

“To smo sveli na pet”, rekao je on.

Bonus video: