Prijestonica Cetinje i Crveni krst dostavili hranu, flaširanu vodu i higijenske pakete mještanima Žabljaka Crnojevića

Mještanin Žabljaka Crnojevića Dragan Dragojević, koji je u ime svojih sugrađana preuzeo pomoć u Ponarima da bi je sa tog mjesta prevezao onima kojima je potrebna, zahvalio se na podršci

4533 pregleda 1 komentar(a)
Dostavljanje pomoći, Foto: Prijestonica Cetinje
Dostavljanje pomoći, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje u saradnji sa opštinskom Organizacijom Crvenog krsta dostavila je danas prehrambene i higijenske pakete mještanima Žabljaka Crnojevića, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

"Osim paketa, mještanima je dostavljena i flaširana voda za piće. Stanovnici tog mjesta otežano obavljaju redovne aktivnosti uslijed visokog vodostaja zbog obilnih kiša koje su padale prethodnih dana", ističe se u saopštenju.

Iz Prijestonice Cetinje su dodali da je dostavljanje pomoći organizovano u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, koja je i prethodnih dana obilazila teren i bila u kontaktu sa predstavnicima mjesnih zajednica gdje je zabilježen rast vodostaja.

Navodi se i da je voda za piće obezbijeđena ranije i mještanima Dodoša.

Mještanin Žabljaka Crnojevića Dragan Dragojević, koji je u ime svojih sugrađana preuzeo pomoć u Ponarima da bi je sa tog mjesta prevezao onima kojima je potrebna, zahvalio se na podršci.

"Zahvaljujem se što se svaki dan čujemo, što smo u komunikaciji vezano za poplave. Tu ste uvijek bili da nam pomognete koliko ste mogli. Evo i sad ovu vodu, što je najbitnije. Ima tu staraca o koje ste se osevapili što ste im dopremili hranu“, rekao je on.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećenović kazao je da su lokalna uprava i njene službe uvijek na raspolaganju građanima.

„Mi smo uvijek tu da pomognemo. Služba zaštite, opština, Opštinski tim, Crveni krst. Izašli smo u susret građanima. Svaki dan se čujemo sa vama i sa Rijekom Crnojevića. Što je do nas, mi ćemo pomoći i uraditi“, rekao je on.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da opštinske službe u kontinuitetu prate situaciju i na gradskom području, a posebno Ponor i upojne bunare i sistem za odvođenje atmosferskih voda u naselju Gipos.

"U tom naselju, gradska uprava je nakon obilaska terena, naložila čišćenje i spajanje postojećeg sistema za odvođenje atmosferskih voda na novoizgrađeni drenažni sistem u rekonstruisanoj Puškinovoj ulici", piše u saopštenju.

Iz lokalne uprave ponovo su apelovali na stanare Giposa i drugih naselja da formiraju, u skladu sa zakonom, skupštine stanara kako bi se lakše dogovarali o održavanju infrastrukture unutar i ispred zgrada koja je u njihovoj nadležnosti, kao što su upojni bunari, odvodni cjevovodi ili oluci.

"Prijestonica Cetinje će i dalje biti na raspolaganju za pomoć kada god se ukaže prilika za to", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: