Administrativni odbor će predložiti Skupštini da imenuje Pajovića za novog člana Savjeta RTCG

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da je to skupštinsko tijelo tražilo od ASK mišljenje o eventualnom sukobu interesa Pajovića, a nakon medijskog izvještavanja
101 pregleda 3 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Tina Popović
Administrativni odbor, Foto: Tina Popović
Ažurirano: 20.12.2017. 15:37h

Administrativni odbor predložiće Skupštini Crne Gore da za novog člana Savjeta RTCG imenuje Sloba Pajovića.

Odbor je odlučio i da pokrene postupak razrješenja Goran Đurovića iz Savjeta RTCG, a po odluci Agencije za sprečavanje sukoba interesa, koja je utvrdila da Đurović navodno krši Zakon o sprečavanju korupcije jer je istovremeno i izvršni direktor preduzeća “Natura”.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da je to skupštinsko tijelo tražilo od ASK mišljenje o eventualnom sukobu interesa Pajovića, a nakon medijskog izvještavanja.

Sloba Pajovića je predložila Unija poslodavaca umjesto Ivana Mitrovića do juna 2019.

Pajović se radi članstva u Savjetu RTCG odrekao plate od 1.560 eura u Crnogorskoj plovidbi, odborničke nadoknade od 200 i naknade u Odboru direktora MSK d.o.o. Bar u iznosu od 560 eura.

"Agencija je saopštila da je Pajović podnio ostavke na funkciju izvršnog direktora Crnogorske plovidbe, te funkciju odbornika u barskom Parlamentu. Takođe je podnio ostavke na partijske funkcije, a potpisao je i izjavu, pa će krivično-pravno odgovarati, ukoliko se ispostavi da su podaci netačni", kazao je Škrelja.

On je kazao da Administrativni opdbor nema interes da radi suprotno zakonima, i zamjerio je medijima i novinarima što članovima tog tijela spočitavaju prevaspitavanje Javnog servisa:

"I to tako što ocrne nas i našu porodicu. Tako je Boban Novović mene vidio u bazenu sa maloljetnicom, a to je moja ćerka. Apelujem na medije da nam ne diraju porodice. Zaštitnica profesionalnih novinara Mila Radulović morala bi da reaguje na ovo", kazao je Škrelja.

Poslanica Marta Šćepanović kazala je da su se emisije RTCG pretvorile u sudnicu Administrativnom odboru, koji isključivo radi po zakonu.

Bonus video: