"angažujte se i oko sudbine nedovršenog objekta blizu klizišta"

Karamanaga pisao Nrekiću: Ubrzati radove na rekonstrukciji ulica u Starom gradu Ulcinj

"Tu smo i mi, oko 150 žitelja, koji danonoćno do svojih kuća moramo da dolazimo preko raskopanih ulica. Ali isto tako, molimo Vas da preko kompetetnih državnih i opštinskih struktura, utičete na sanaciju urušenog dijela zidina sa južne strane Starog grada jer postoji opasnost od daljeg obrušavanja"

1823 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Ulcinj, Foto: Privatna arhiva
Stari grad Ulcinj, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Društva prijatelja Starog grada Ulcinj Ismet Karamanaga apelovao je da se ubrza dinamika radova na rekonstrukciji ulica u Starom gradu i što prije sanira dio zidina obrušenih u nedavnom klizištu.

On je u otvorenom pismu predjsedniku Opštine Ulcinj Ljoru Nrekiću kazao da Starograđani smatraju da radovi na rekonstrukciji ulica ne idu željenom dinamikom.

"Trebalo bi da budu završeni do aprila ali način kako to investitori i izvođači rade, sumnjamo da će to biti gotovo do početka sezone", ocijenio je Karamanaga.

Podsjetio je da su mještani Starog grada zavisni od sezone i da unutar drevnih zidina postoji veliki broj kreveta u luksuznim apartmanima, nekoliko vrhunskih ugostiteljskih objekata, veliki Muzejski kompleks, gradske zidine, Slavni trg i druge mnoge znamenitosti koje su interesantne turistima iz zemlje i regiona.

"Tu smo i mi, oko 150 žitelja, koji danonoćno do svojih kuća moramo da dolazimo preko raskopanih ulica. Ali isto tako, molimo Vas da preko kompetetnih državnih i opštinskih struktura, utičete na sanaciju urušenog dijela zidina sa južne strane Starog grada jer postoji opasnost od daljeg obrušavanja", poručio je Karamanaga Nrekiću.

Zamolio ga je da se i angažuje oko sudbine nedovršenog objekta blizu klizišta, koji je, kako je naveo, devastirao postojeći ambijent kula i revelina u Starom gradu.

"Molimo Vas da stupite u kontakt sa vlasnicima i nadležnim institucijama, kako bi se objekat ili uklonio ili priveo zamišljenoj namjeni. Kako on danas izgleda, predstavlja ruglo koje svakim danom sve više baca sjenku na našu istoriju staru dvije i po hiljade godina", piše u pismu Nrekiću.

Karamanaga je na kraju naveo da bez obzira na koronu, mještani Starog grada očekuju bolju turističku sezonu.

"Nastojanja da se ovi problemi riješe, daće doprinos i boljoj sezoni ali i kvalitetnijem životu", ocijenio je Karamanaga.

Preporučujemo za Vas