Tomović-Šundić izaslanica za REKOM

Predsjednici Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) imenovali su lične izaslanike, koji će zajedno sa Koalicijom za REKOM pripremiti nacrt Sporazuma o osnivanju REKOM-a
342 pregleda 1 komentar(a)
Sonja Tomović Šundić (novine)
Sonja Tomović Šundić (novine)
Ažurirano: 20.12.2017. 12:54h

Lideri Zapadnog Balkana imenovali su lične izaslanike za pisanje Sporazuma o osnivanju REKOM-a, a izaslanica predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića je Sonja Tomović-Šundić, njegova savjetnica za ljudska i manjinska prava.

Kako je saopštio REKOM, predsjednici Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) imenovali su lične izaslanike, koji će zajedno sa Koalicijom za REKOM pripremiti nacrt Sporazuma o osnivanju REKOM-a.

Izaslanica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i teškim povredama ljudskih prava počinjenim na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1991. do 2001. godine.je Tanja Jović, njegova savjetnica za spoljne poslove.

Izaslanik predsjednika Makedonije Ðorđa Ivanova je Ilija Isajlovski, karijerni diplomata i član kabineta predsjednika Makedonije, a izaslanik kosovskog predsjednika Hašima Tačija je Ardian Arifaj, njegov politički savjetnik.

Izaslanik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića je Elvir Čamdžić, ekspert za međunarodne odnose i šef kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prenosi Tanjug.

Prema dogovoru Koalicije za REKOM i lidera zemalja Zapadnog Balkana, nacrt Sporazuma o osnivanju REKOM-a potpisaće premijeri na samitu Berlinskog procesa u Londonu, u julu 2018. godine.

Bonus video: