Radnička partija za vraćanje naknada svim majkama

Svjesni smo da je iznos koji je definisan simboličan, ali smo sigurni da će velikom broju djece i njihovim roditeljima značiti", navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić

7314 pregleda 50 reakcija 55 komentar(a)
aksim Vučinić, Foto: Radnička partija
aksim Vučinić, Foto: Radnička partija

U cilju da Crna Gora vrati dječiji dodatak, iz Radničke partije je saopšteno da se pridružuju inicijativi pokreta URA, Demokrata, Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, uz obrazloženje da će uvijek biti na strani djece i mladih ljudi, jer su oni, kako kažu, "naša perspektiva, nada u bolje sjutra i potomci"

"Sigurni smo da ovaj korak ne može biti pogrešan. Ulaganje u djecu nikada ne može biti pogrešna investicija, već suprotno, to je jedina investicija koja se uvijek dobrim vraća. Svjesni smo da je iznos koji je definisan simboličan, ali smo sigurni da će velikom broju djece i njihovim roditeljima značiti", navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

On je kazao da se RP zalaže za vraćanje naknada svim majkama i da stoje iza Jankovog potpisa i svojih predizbornih obećanja.

"O dinamici vraćanja naknada možemo da pregovaramo, ali o tome da li bi trebalo majkama sa troje i više djece vratiti doživotno stečeno pravo, imamo jasan stav", kazao je Vučinić.

Iz Radničke partije su pozvali na poštovanje Ustava, uz podsjećanje na praksu koja se desila kada su bila u pitanju doživotno stečena prava penzionisanih poslanika na penziju nakon dva puna mandata u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: