Rekonstruisana škola u Miločanima, kraj Nikšića, ponovo otvorila vrata za učenike

Marina Mitrović je pozvala resornu ministarku Vesnu Bratić da posjeti njihovu školu jer, kako je kazala, niko iz Ministarstva ih nije obišao od kada je pomenuto područno odjeljenje otvoreno. Možda im, nadaju se roditelji, ministarka Bratić pomogne da riješe problem grijanja

19253 pregleda 157 reakcija 9 komentar(a)
Renovirana škola u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Renovirana škola u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Iako nije početak školske godine, učenici područnog odjeljenja Osnovne škole "Ivan Vušović" u Miločanima, kraj Nikšića, osjećali su se kao da jeste. Njih 30 je konačno ušlo u renovirani objekat školske zgrade koja je bila ruinirana i čija adaptacija je otpočeta u oktobru prošle godine.

"Ostala je još da se uradi fasada na školi, ali taj posao zahtijeva bolje vremenske uslove. Rekonstruisan je krovni pokrivač, zamijenjena je fasadna stolarija, unutrašnja i spoljna stolarija, saniran je čitav enterijer škole i sanirani su toaleti. Vrijednost radova je 75 hiljada eura", kazala je direktorica škole Tatjana Đurović.

Roditelji učenika su više puta negodovali zbog izuzetno loših uslova i objekta koji je godinama zapušten, a prvi dan škole dočekali su u dvorištu i poručili da njihovi mališani neće početi sa nastavom sve dok ne krenu radovi na ruiniranom objektu.

Nakon sastanka tadašnjeg potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, sa tada aktuelnim ministrom prosvjete, Damirom Šehovićem, i direktorom Uprave javnih radova, Rešadom Nuhodžićem, radovi na rekonstrukciji škole su počeli, a učenici su školskim minibusom na časove išli u najbližu školu, u mjestu Rastovac, udaljenu oko četiri kilometra.

Marina Mitrović je u ime roditelja kazala da su zadovoljni jer su uslovi mnogo bolji nego što su bili, ali da je potrebno uraditi i parno grijanje, kao i igralište.

"Nemaju učionicu niti salu za fizičko, a nemaju ni uslova napolje. Tražimo da nam makar izađu u susret za igralište, jer mislim da je ovo jedino naselje u opštini koje nema igrališta za djecu. Zahvalila bih se Tomislavu Mićkoviću, koji je učestvavao u donaciji namještaja i mještanima Ranku i Marku Pekoviću, kao i Opštini Nikšić na donaciji računara", kazala je Mitrović.

I direktorica škole je saglasna da je neophodno riješiti problem grijanja i nada se da će to u narednom periodu biti urađeno.

Marina Mitrović je pozvala resornu ministarku Vesnu Bratić da posjeti njihovu školu jer, kako je kazala, niko iz Ministarstva ih nije obišao od kada je pomenuto područno odjeljenje otvoreno. Možda im, nadaju se roditelji, ministarka Bratić pomogne da riješe problem grijanja.

"Voljeli bi da dođe i obiđe nas, pošto ovu školu niko nikada nije posjetio za 30 i nešto godina. Ne samo ovu školu, nego ni jednu područnu jedinicu matične škole 'Ivan Vušović' niko nikada iz Ministarstva nije posjetio", kazala je Mitrović.

U Miločanima nastavu pohađa 30 učenika koji su rasporođeni u tri odjeljenja, od kojih je jedno kombinovano (prvi i treći razred zajedno). Učenici su TV "Vijesti" uručili zahvalnicu što su prilozima, kako stoji, "pokrenuli akciju za rekonstrukciju škole"

Bonus video: