DNP Podgorica: Podrška u borbi protiv trovanja i zlostavljanja životinja

Napomenuli su da ovo nije prvi slučaj trovanja i zlostavljanja životinja, ali su i poručili da mora biti poslednji, kao i da organi države moraju da se pozabave narastujućim problemom

3184 pregleda 52 reakcija 2 komentar(a)
DNP logo, Foto: DNP
DNP logo, Foto: DNP

Odnos prema životinjama je indikator civilizacijskog dostignuća društva i zajednice, smatraju iz Odbora Glavnog grada DNP te iz tog razloga su pružili punu podršku u borbi protiv trovanja i zlostavljanja životinja koje se dešava u Podgorici, ali i na teritoriji cijele države.

Oni su izrazili zabrinutost i revolt prema primjerima mučenja i ubijanja životinja koje se intenzivirano dešavaju u Podgorici.

"Upoznati smo da su dana 06.02.2021. godine na samo par metara od ulaza u ordinaciju Royal Vet ambulante, u ulici Đoka Mirasevica 98 u Bloku 6, otrovane mačke koje su u njihovom vlasništvu vakcinisane, sterilisane, kastrirane i socijalizovane zdrave mačke. U tom smislu, pozivamo i UP CB Podgorica da reaguje i preduzme sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti, kako bi počinioci bili identifikovani i privedeni pravdi", naveli su u saopštenju.

Napomenuli su da ovo nije prvi slučaj trovanja i zlostavljanja životinja, ali su i poručili da mora biti poslednji, kao i da organi države moraju da se pozabave narastujućim problemom.

Iskazali su punu podršku svim udruženjima i organizacijama za zaštitu ljubimaca.

Bonus video: