Slovačka poslala humanitarnu pomoć Crnoj Gori - stigli peškiri, poljski kreveti, ćebad...

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je, povodom primopredaje, da donacija predstavlja iskaz razumijevanja i prijateljstva Slovačke prema Crnoj Gori, ali i potvrdu da zemlje Zapadnog Balkana mogu da računaju na podršku evropskih partnera

9384 pregleda 21 reakcija 16 komentar(a)
Gandel i Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Gandel i Sekulović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Danas je dopremljen prvi dio humanitarne pomoći koju je Slovačka uputila Crnoj Gori, putem Mehanizma za civilnu zaštitu EU, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

“Prvi dio pomoći u vidu 120 poljskih kreveta, 200 ćebadi i 1000 peškira, stigao je danas, dok će primopredaja 15 200 PCR testova biti organizovana sjutra”, saopštio je ambasador Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel.

Gandel je, kako je saopšteno, izjavio da je Slovačka sa velikim zadovoljstvom pružila pomoć bratskoj i prijateljskoj zemlji.

"Pandemija kovida 19 je pogodila sve zemlje, a Slovačka ovim putem želi da potvrdi partnerstvo sa Crnom Gorom. Slovačka baštini evropske vrijednosti i jedinstvo, a upućena pomoć daje dodatni smisao i kvalitet zajedničkim naporima u borbi protiv ovog izazova", saopštio je ambasador Gandel.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je, povodom primopredaje, da donacija predstavlja iskaz razumijevanja i prijateljstva Slovačke prema Crnoj Gori, ali i potvrdu da zemlje Zapadnog Balkana mogu da računaju na podršku evropskih partnera.

"Kriza izazvana koronavirusom otvorila je mnoga pitanja, a afirmisala solidarnost kao vrijednost neophodnu za zajedničko prevazilaženje ove teške situacije", kazao je Sekulović.

Sekulić je izrazio nadu da nećemo doći u situaciju da dio opreme predviđen za složene scenarije vanbolničkog liječenja u Crnoj Gori koristimo, ali će ta oprema biti korisna u slučaju drugih nepogoda.

Bonus video: