Danaj odlikovan za doprinos miru u Misiji UNAMA u Avganistanu

Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) ustanovljena je u martu 2002. godine rezolucijom Savjeta bezbjednosti 1401 u cilju pomoći Vladi Avganistana
275 pregleda 1 komentar(a)
Valentin Danaj, Foto: Uprava policije
Valentin Danaj, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.12.2017. 09:13h

Valentin Danaj, viši policijski inspektor I klase, primio je medalju za doprinos miru u Misiji UNAMA u Avganistanu, saopšteno je iz Uprave policije.

On je u toj međunarodnoj misiji angažovan od 27. avgusta 2017. godine.

"Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) u UN bazi UNOCA koja se nalazi u Kabulu - Avganistan organizovala je svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike Policijskog savjetodavnog tima. Medalje za doprinos miru uručene su policijskim službenicima iz tri zemlje – Kina, Portugalija i Crne Gora, koji obavljaju dužnosti policijskih savjetnika u okviru Policijskog savjetodavnog tima. Svečano dodjeljivanje medalja je organizovano 14. decembra 2017. godine", navode iz policije.

Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) ustanovljena je u martu 2002. godine rezolucijom Savjeta bezbjednosti 1401 u cilju pomoći Vladi Avganistana.

Kako su kazali iz policije, nakon strateškog pregleda rada Misije i planiranog budžeta za 2018. godinu odlučeno da se policijski savjetnici, zbog gašenja pozicija, relociraju u druge UN misije, nakon čega će Danaj biti upućen u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP).

Bonus video: