Carevićev salto mortale: Od sumnje u koronu do zatvaranja grada

Predsjednik Opštine Budva je sredinom jula prošle godine tvrdio da građani dobijaju "500 eura da leže tamo po nekim njihovim bolniciama"

32284 pregleda 799 reakcija 140 komentar(a)
Sa jednog od protesta ispred zgrade Opštine Budva prošle godine, Foto: Printscreen
Sa jednog od protesta ispred zgrade Opštine Budva prošle godine, Foto: Printscreen

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je od Vlade, Ministarstva zdravlja i Savjeta sa borbu protiv koronavirusa, zatražio da se u Budvi uvede totalno zatvaranje.

Prije gotovo sedam mjeseci isti Carević je tvrdio da se pogotovo građanima sa sjevera države "daje 200 eura da priznaš da imaš koronu".

On je to kazao tokom jednog od protesta ispred zgrade Opštine Budva nakon što ga je odbornička većina smijenila sa mjesta gradonačelnika.

Carević je sredinom jula tvrdio i da građani dobijaju "500 eura da leže tamo po nekim njihovim bolnicama".

"Ovdje se manipuliše, isto kao i ova gospoda koja je ušla u Opštinu Budva“, kazao je Carević tokom protesta 10. jula 2020. godine.

Situacija u Budvi danas je takva da prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje broj aktivnih slučajeva 749.

Samo u posljednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod 60 osoba iz Budve.

Svi kapaciteti JZU Dom zdravlja Budva su stavljeni na raspolaganje stanovnicima Budve, ali to ne zadovoljava trenutne potrebe, obzirom na nagli porast oboljelih.

U dopisu koji je Carević uputio nadležnima se navodi da je Budva već duže vrijeme u crvenoj zoni, kao i to da je broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Evropi. Zbog toga je predložio pooštravanje epidemioloških mjera.

Bonus video: