Ambasada SAD suspenduje procesuiranje svih neuseljeničkih viza od 10. februara

"Ponovo ćemo početi sa procesuiranjem viza u što kraćem roku, ali u ovom trenutku nismo u mogućnosti da predvidimo precizan datum"

14943 pregleda 4 komentar(a)
Ambasada SAD u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ambasada SAD u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Usljed pogoršanja epidemiloške situacije u Crnoj Gori, a u cilju sprječavanja širenja COVID-19, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) suspendovala je procesuiranje svih neuseljeničkih viza, počevši od 10. februara 2021. godine.

"Ponovo ćemo početi sa procesuiranjem viza u što kraćem roku, ali u ovom trenutku nismo u mogućnosti da predvidimo precizan datum. Molimo vas da pratite naše objave na internet stranici. Konzularno odjeljenje će nastaviti da pruža hitne intervencije državljanima SAD", saopštili su iz ambasade.

Oni su napomenuli da su svi putnici, počevši od 26. januara 2021. godine, starosne dobi 2 godine i stariji u obavezi da posjeduju ili negativni test na COVID-19 virus, koji nije stariji od 3 dana od putovanja ili pozitivni test uz prateću dokumentaciju od licencirane zdravstvene ustanove ili ovlaštenog medicinskog radnika koja ukazuje na oporavak putnika od COVID-19 u proteklih 90 dana.

"Putnici takođe moraju da izjave pod prijetnjom zakonski definisanom kaznom da posjeduju negativni rezultat testa koji ih kvalifikuje ili da su se oporavili od COVID-19 i dobili medicinsku saglasnost da putuju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: