Počinje sanacija mosta u Meljinama

Ugovorom je određeno da će „Imperio Holding Limited“ o svom trošku obezbijediti građevinski materijal, radnu snagu i izvesti sve potrebne radove, a Opština će obezbijediti investitorski nadzor nad izvođenjem radova
83 pregleda 1 komentar(a)
Opština HN, Foto: Opština Herceg Novi
Opština HN, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 20.12.2017. 07:42h

Početak radova na sanaciji mosta u Meljinama preko potoka Nemila, koji povezuje Jadransku magistralu i ulicu Braće Pedišića, trebalo bi da počnu sjutra.

Opština Herceg Novi i kompanija „Imperio Holding Limited“, koja je glavni izvođač radova na izgradnji kompleksa Lazure u Meljinama, potpisali su ugovor o sanaciji mosta u Meljinama. Ugovorom je određeno da će „Imperio Holding Limited“ o svom trošku obezbijediti građevinski materijal, radnu snagu i izvesti sve potrebne radove, a Opština će obezbijediti investitorski nadzor nad izvođenjem radova. Definisano je da će radovi početi u roku od tri dana od zaključenja ugovora, a završiti najkasnije za 45 dana od početka izvođenja.

Prema projektu i građevinskim dozvolama koje je izdalo Ministarstva održivog razvoja i turizma, ovaj dio ulice Braće Pedišića će po završetku radova na kompleksu Lazure biti uređena kolovozno-pješačka zona, a glavni saobraćaj će se odvijati preko saniranog mosta nad potokom Nemila.

Iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju,obavještavaju da će radi bezbjednog i nesmetanog izvođenja radova na hotelu, za saobraćaj će biti zatvoren dio ulice Braće Pedišića uz sam kompleks Lazure, od ugla sa Braće Grakalića do ugostiteljskog objekta „Barbi“.

Bonus video: