Alarmantna epidemiološka situacija u HN: U "Meljinama" jedan ljekar, ministarka da pošalje kadar

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić je rekla da su kapaciteti svedeni na nužni minimum i da su zdravstveni radnici opterećeni i iscrpljeni

69366 pregleda 310 reakcija 63 komentar(a)
Bolnica "Meljine", Foto: Savo Prelević
Bolnica "Meljine", Foto: Savo Prelević

Epidemiološka situacija u Herceg Novom je alarmantna, u opštoj bolnici Meljine danas radi samo jedan ljekar, a rukovodstvo lokalne samouprave apelovalo je na ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da pošalje medicinski kadar u tu primorsku opštinu.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić "Vijestima" je kazala da je epidemiološka situacija u tom gradu prilično alarmantna i da imaju oko 350 inficiranih koronavirusom i više od 500 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, kao i da je zaražen veliki broj medicinskih radnika što otežava funkcionisanje zdravstvenog sistema.

"Iz opšte bolnice Meljine i Doma zdravlja su nas obavijestili da su kapaciteti svedeni na nužni minimum i da su zdravstveni radnici opterećeni i iscrpljeni. U vojnoj bolnici radi samo jedan ljekar...", saopštila je Samardžić.

Ona je kazala da je Dom zdravlja bio prinuđen da zatvori ambulantu u Igalu, a da se građani boje da bi se isto moglo desiti sa zdravstvenom stanicom u Bijeloj.

Samardžić je rekla da su juče uputili dopis ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, u kojem su predložili da se medicinski radnici iz Instituta za javno zdravlje ili drugih opština upute u bolnicu Meljine i Dom zdravlja kao ispomoć.

Ona je istakla i da imaju saznanja da se osobe kojima je propisana mjera samoizolacije slobodno kreću gradom, zbog čega je apelovala na institucije da povedu računa o tome i da kontrola bude stroža.

Samardžić je pojasnila da Komunalna policije kontroliše poštovanje mjera.

Apelovala je na sugrađane da ostanu kod kuće i poštuju mjere protiv koronavirusa, kako bi svi dali doprinos da se epidemija stavi pod kontrolu.