Park prirode "Piva" ove godine nudi i zimski sadržaj

“Park raspolaže sa 50 pari novih krplji za hodanje, a u tu svrhu markirali smo stazu na obodu Milogore, na Pivskoj planini. Staza je markirana zimskom markacijom i pogodna je za korisnike svih uzrasta”, kazali su iz parka prirode
191 pregleda 1 komentar(a)
Park prirode Piva, Foto: Park prirode Piva
Park prirode Piva, Foto: Park prirode Piva
Ažurirano: 19.12.2017. 20:15h

Park prirode „Piva“ (PP) odlučio je da ove godine ljubiteljima prirode ponudi, pored ljetnjih, i zimski sadržaj. U pitanju je hodanje na krpljama, nordijsko skijanje i vožnja motornih sanki.

“Park raspolaže sa 50 pari novih krplji za hodanje, a u tu svrhu markirali smo stazu na obodu Milogore, na Pivskoj planini. Staza je markirana zimskom markacijom i pogodna je za korisnike svih uzrasta”, kazali su iz parka prirode.

Tu su i vodiči spremni da ljubitelje prirode u zimskom periodu povedu u obilazak Parka, a smještaj je obezbijeđen u planinarskom domu u Crkvičkom polju, gdje posjetioci mogu iznajmiti skije za nordijsko skijanje, kao i motorne sanke. Cijena za iznajmljivanje krplji je pet eura po danu, dok su usluge vodiča deset eura po satu. Nordijske skije mogu se iznajmiti po cijeni od šest eura po danu, dok sat korišćenja motornih sanki košta 60 eura. Park prirode “Piva” obuhvata površinu od gotovo 33.000 hektara.

Bonus video: