Centar za kulturu još bez direktora

Kako su posljednje izmjene u CRPS za tu ustanovu obavljene 18. marta 2020.godine, sazivanje sjednice Savjeta nije moguće“. Novoizabrani predsjednik Savjeta, kako su saopštile Demokrate, “neovlašćen je za zakazivanje sjednica, a kamoli za donošenje odluka na tim sjednicama“.
Poslije toga uslijedila je Braunovićeva ostavka

2606 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Sjednica Savjeta kolašinskog Centra za kulturu, na kojoj je trebalo da se mijenja statut te ustanove, neće biti skoro održana.

Predsjednik novoizabranog Savjeta Željko Braunović, prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, podnio je ostavku. Obrazložio je da je to učinio “iz ličnih razloga, kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje ustanove“.

Braunović je na tu poziciju postavljen nedavno na sjednici SO, glasovima vladajuće većine. Krajem prošlog mjeseca Savjet je trebalo da promijeni uslov za imenovanje direktora. Sjednica je odložena bez zvaničnog objašnjenja, a članovi Savjeta trebalo je da usvoje izmjene prema kojima bi direktor Centra mogao da bude i sa višom školom.

Demokrate su, nakon zakazivanja sjednice Savjeta, upozorili da je nezakonito sazvana. Iz te stranke su objasnili da je “zakonom jasno propisano da odluka o imenovanju članova Savjeta može egzistirati u pravnom prometu tek kad promjene shodno odluci budu registrovane u CRPS“.

Kako su posljednje izmjene u CRPS za tu ustanovu obavljene 18. marta 2020.godine, sazivanje sjednice Savjeta nije moguće“. Novoizabrani predsjednik Savjeta, kako su saopštile Demokrate, “neovlašćen je za zakazivanje sjednica, a kamoli za donošenje odluka na tim sjednicama“. Poslije toga uslijedila je Braunovićeva ostavka.

Već je sedam mjeseci od kako je, nakon nepune dvije godine na mjestu direktorica te ustanove Gorica Ilinčić podnijela zahtjev za razrješenje. Ona nije nikada objasnila zbog čega više ne želi da vodi tu ustanovu, a iz kolašinske Opštine hvalili su njen rad. Nezvanično, nesporazum između Ilinčićeve i lokalne vlasti nastao je zbog zapošljavanja u Centru. Novi direktor nije do sada imenovan.

Bonus video: