Eparhija Budimljansko nikšićka: Nijedan pravi vjernik ovo ne bi uradio

"Ne bismo voljeli da nas neko prepoznaje po ovim pojedinačnim istupima. Želimo da poručimo našoj braći muslimanima da se osjećaju sigurno, da imaju punu podršku od nas, jer brat je mio koje god vjere bio", zaključio je Jokić

18983 pregleda 55 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Eparhija budimljansko-nikšićka osudila je čin skrnavljenja Hadži Ismailove džamije.

"Smatramo da nijedan pravi vjernik ovo ne bi uradio. Svaki čovjek, svaki pravi vjernik mora da čuva svoju svetinju, ali isto tako mora da čuva i svetinju onoga drugoga", kazao je protojerej-stavrofor Slobodan Jokić.

Saglasan je, kako je istakao, sa riječima imama Damira Hodžića da ovaj čin nije djelo grada Nikšića.

"Nikšić je gospodin grad i grad Svetog Vasilija Ostroškog, sveca koji je okupljao sve dobronamjerne ljude koji su mu dolazili pa bili oni pravoslavci, muslimani ili katolici. U Donjem manastiru u Ostrogu postoji freska na kojoj Sveti Vasilije iscjeljuje jednog muslimana. To je dovoljan pokazatelj ljubavi koju je on pokazivao prema svakome čovjeku. Mi kao sveštenstvo najoštrije osuđujemo ovaj postupak, da li pojedinca ili neke grupe. Zahtijevamo od nadležnih organa da što prije riješe slučaj i da se pronađu počinioci", naglasio je Jokić.

Poručio je da je skrnavljenje džamije sramota za Nikšić.

"Ne bismo voljeli da nas neko prepoznaje po ovim pojedinačnim istupima. Želimo da poručimo našoj braći muslimanima da se osjećaju sigurno, da imaju punu podršku od nas, jer brat je mio koje god vjere bio", zaključio je Jokić.

Bonus video: