apelovali da se pronađu počinioci

Redžematović: Sramni grafiti na džamiji; Hodžić: Nikšić nije Srebrenica, niti će ikada biti

"Nadam se da to nije u službi predizborne kampanje u Nikšiću. Ovo nije incident, ovo je trend koji traje duže vrijeme. Počelo je u Pljevljima, preko Berana, evo sad u Nikšiću. Državni organi trebalo je do sada da pronađu sve počinioce", rekao je Redžematović

13874 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Jedan od natpisa ispred džamije, Foto: Svetlana Mandić
Jedan od natpisa ispred džamije, Foto: Svetlana Mandić

Glavni imam za Podgoricu i Nikšić Džemo Redžematović je sramnim nazvao grafite na objektu džamije u Nikšiću, što je, kako je rekao, sraman čin neodgovornih pojedinaca.

"Nadam se da to nije u službi predizborne kampanje u Nikšiću. Ovo nije incident, ovo je trend koji traje duže vrijeme. Počelo je u Pljevljima, preko Berana, evo sad u Nikšiću. Državni organi trebalo je do sada da pronađu sve počinioce", rekao je Redžematović.

On je za TVCG rekao da su nadležni dužni da pronađu počinioce, kako bi se svemu ove stalo na kraj: "Želim da se zahvalim svim nevladinim i vjerskim organizacijama za podršku muslimanima Nikšića i Islamskoj zajednici".

Hodžić: Ovo nije uradio grad Nikšić

Nikšićki imam Damir Hodžić kazao je Televiziji Crne Gore (TVCG) da ovo nije uradio grad Nikšić.

Podsjetio je na susret sa predsjednikom parlamenta Aleksom Bečićem, kojem su rekli da su oni zadovoljni kad je u pitanju suživot muslimana u gradu pod Trebjesom, te da ovakve probleme nijesu mogli da osjete do danas.

"Ovo je sraman čin koji se desio, desio se od bolesnih umova. Ne želim reći da su to građani našeg grada, jer ovdje ima većina čestitih ljudi. Svim silama, kad smo napadnuti od bolesnih umora, pokušati da se borimo protiv njih. Svi koji nam uđu u džamiju, pokušaćemo da je zaštitimo", rekao je Hodžić.

Dužnost im je, kaže, da zaštite vjerski objekat, a nadležne poziva da stvar preuzmu u svoje ruke i da se vidi pomak, jer su se slični incidenti desili u Podgorici i Pljevljima.

"Nikšić nije Srebrenica, niti će ikada biti. Srebrenica nam je teška i bolna tema, i mnogo nam se često spočitava. Apelujem na Upravu policije da odradi posao kako treba", rekao je Hodžić, napominjući da ih ovakve stvari neće zastrašiti.