Korona ušla i u Brezovik, pozitivno šest pacijenata

"Preduzete su sve mjere da se spriječi dalje širenje bolesti te značajno pojačane kontrolne mjere koje onemogućavaju pacijentima samovoljno napuštanje paviljona", rekao je Pejović

43020 pregleda 394 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Šest pacijenata Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić", pozitivno je na koronavirus, saopštio je vd direktora bolnice u Brezoviku Predrad Pejović.

"Juče su u Trećem paviljonu SB Brezovik predviđenom za liječenje tuberkuloznih bolesnika, po pojavi prvih simptoma, testirana dva bolesnika i potvrđeno prisustvo SARS - COV - 2 virusa brzim antigen testovima, a nakon toga testirani su svi tuberkulozni bolesnici te je virus potvrđen kod još četiri pacijenta. Od njih šest troje su sa blagom kliničkom slikom, a troje su asimptomatski", rekao je Pejović.

On je dodao da su razdvojeni kovid pozitivni od kovid negativnih pacijenata po spratovima.

"Kovid negativni pacijenti izdvojeni su u pojedinačne sobe po preporuci epidemiologa i pod stalnim su nadzorom. Preduzete su sve mjere da se spriječi dalje širenje bolesti te značajno pojačane kontrolne mjere koje onemogućavaju pacijentima samovoljno napuštanje paviljona", rekao je Pejović.

Bonus video: