NESLAGANJE U LJEKARSKOJ KOMORI ZAVRŠILO U POLICIJI

Krivična prijava protiv Mugoše zbog zaključavanja službenih pečata

Mugoša tvrdi da su članovi skupštine Ljekarske komore verbalno uznemiravali zaposlene, a da je došlo i do fizičkog kontakta. Popovoć Samardžić to demantuje, ističući da osoba koja je navodno napadnuta nije ni podnijela prijavu policiji

23091 pregleda 294 reakcija 27 komentar(a)
Mugoša, Foto: Filip Roganović
Mugoša, Foto: Filip Roganović

Predsjednica Skupštine Ljekarske komore Milena Popović Samardžić podnijela je prijavu protiv predsjednika tog strukovnog udruženja Aleksandra Mugoše.

Kako je Popović Samardžić kazala "Vijestima" pozvala je policiju i podnijela prijavu protiv Mugoše "jer je zaključao službene pečate" kojima je trebalo da pečatiraju odluke delegata Skupštine Ljekarske komore.

Pojasnila je da su došli da pečatiraju odluke, "preko 90 odsto delegata koji su izglasali odluke, te preko 90 odsto delegata koji su glasali da se dr Mugoši uskrati povjerenje".

"Kad smo ušli u komoru sekretarica ga je pozvala, a nas je obavijestila da je on pečate zaključao od ponedjeljka kada je održana skupština na kojoj su delegati glasali. Na poziv sekretarice da dođe i objasni zašto ne dozvoljava da se pečatiraju odluke Skupštine, dr Mugoša je to odbio i rekao da ostavimo dokumenta pa će on odlučiti da li će da ih pečatira ili ne".

Popović Samardžić je napomenula "da on više nije ničiji predsjednik".

"Dr Mugoša svojim ponašanjem i istupima u javnosti posljednjih dana ponižava i sebe i cijelu profesiju i svojim djelima pokazuje da nije dostojan funkcije predsjedina Ljekarske komore. Za tri godine vrlo rijetko se pojavljivao u medijima, dok posljednjih nekoliko dana se grčevito bori za funkciju i u maniru rijaliti zvijezde zabavlja crnogorsku javnost...", kazala je Popović Samardžić.

U izjavi dostavljenoj "Vijestima" Mugoša je naveo da su danas oko 15.15 časova u prostorije Ljekarske komore ušli Milena Popović Samardžić, Snežana Ćorac, Žanka Cerović i suprug Popović Samardžić.

"Najprije su verbalno uznemiravale zaposlene u Ljekarskoj komori Crne Gore, a zatim je dr Snežana Ćorac fizički nasrnula na zaposlenu službenicu Ljekarske komore. Zahtijevale su od zaposlenih da im predaju pečat Ljekarske komore Crne Gore, za što zaposlene službenice nemaju ovlašćenja. Kako je ovo drugi put, u kratkom vremenskom periodu, da se iste osobe na sličan način odnose prema zaposlenima u Ljekarskoj komori, zaposleni su pozvali pripadnike MP-a Crne Gore, tražeći zaštitu. Iako je doktorkama saopšteno da ću doći za nekoliko minuta, jer trenutno nijesam bio u prostorijama Komore, kad sam stigao osim zaposlenih nijesam zatekao ni doktorke ni pripadnike MUP-a", naveo je Mugoša u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Popović Samardžić tvrdi da nije došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta, a kamoli obračuna.

Kazala je i da nije tačno da je Milena Tomović podnijela prijavu protiv Ćorac.

"Nije došlo ni do kakvog fizičkog obračuna ni do fizičkog kontakta. Nije bilo ni povišenog tona. U radno vrijeme u prostorije Ljekarske komore ušle smo ja kao predsjednica Skupštine, Snežana Ćorac kako zamjenica predsjednice i Žanka Cerović koja je delegat u Skupštini. Nema ni govora o nezakonitom upadu u prostorije Ljekarske komore, jer u prostorije može da uđe svaki građanin Crne Gore, a kamoli članovi komore i njeni ovlašćeni predstavnici", navela je Popović Samardžić.

"Kolege su mu u komunikaciji koju je u više navrata inicirao, prijeteći delegatima krivičnim prijavama detaljno pojasnile zašto su nezadovoljne njegovim radom u prethodne tri godine i zašto ga ne podržavaju. Takođe su ga pozvale da se kandiduje na izborima i izmjeri koliku podršku doktora ima što je on odbio", rekao je Popović Samardžić.

Popović Samardžić
Popović Samardžićfoto: Printscreen YouTube

Ona je dodala da Mugoša "vrlo svjesno opstruira rad skupštine Ljekarske komore", te da je sprečava da radi svoj posao, "zaključavajući službene pečate".

Da je upravo Miena Popović Samardžić obavijestila policiju, dokazuje i krivična prijava protiv Mugoše u koju su "Vijesti" imale uvid.

"Doktor Mugoša je u telefonskim razgovorima obrazložio da ne može doći, već da mi ostavimo donešena akta, pa će on nakon razmatranja odlučiti da li će biti pečatirana. Više puta je naveo da nije u blizini Komore i da ne može doći... Nakon toga, obavijestila sam policiju. Na lice mjesta došla je patrola i inspektor... Nakon njihovog dolaska, eferentkinja za javne nabavke obavijestila je inspektora da će dr Mugoša doći za pet minuta i da ga sačekaju da čuju njegovu stranu priče...", stoji u krivičnoj prijavi koju je Samardžić Popović podnijela danas nešto poslije 16 časova.